19 genomineerden voor de SponsorRingen 2017

Woerden, 23 oktober 2017 – Dit jaar hebben 19 cases van de in totaal 44 inzendingen een nominatie gewonnen voor een SponsorRing. Nieuw dit jaar is de categorie Lang Lopende Sponsorships waarvoor een vakjury nomineert. De winnaars van een SponsorRing worden op donderdag 30 november a.s. bekroond. Ook worden dan de Sponsor van het Jaar en de Sponsorpersonality van het Jaar 2017 bekendgemaakt.

Voor de cases voor de Lang Lopende Sponsorships, die minimaal 5 jaar moeten bestaan, is de periode van 1 september 2012 tot en met 31 augustus 2017 bepalend voor de nominatie. Volgens Niels Markensteijn, voorzitter van het bestuur Stichting SponsorRingen, is de nieuwe categorie ingevoerd om de effectiviteit van sponsoring op de langere termijn nog beter aan te tonen.

Verdeling
Nieuw dit jaar is de mogelijkheid voor alle genomineerden om hun case persoonlijk toe te lichten aan de hoofdjury waarin de voorzitters van elke vakjury zitting hebben met Erik van Engelen (Eneco) als voorzitter. Markensteijn is blij met de 19 nominaties en de verdeling over de diverse categorieën. ‘Sponsoring heeft even in een dip gezeten, maar het recordaantal ingezonden cases is voor ons als bestuur een bewijs dat sponsoring bij veel bedrijven weer nadrukkelijk op de agenda staat. Ook is het verheugend om te zien dat elke categorie van de SponsorRingen goed is vertegenwoordigd. Er komt meer balans in de verdeling en dat is een goede zaak.’

Markensteijn signaleert dat de vakjury’s het belang van de cruciale rol van sponsoring binnen de marketingmix sterk benadrukken. ‘Genomineerd zijn is voor ons eigenlijk al winnen. Door de persoonlijke presentatie geven we de inzenders van de genomineerde cases graag het gevoel dat ze heel erg trots mogen zijn.’

Uitreiking
De winnaars van een SponsorRing worden op donderdag 30 november a.s. bekroond tijdens een feestelijk event in de Kromhouthal te Amsterdam. De SponsorRingen worden voor de 18e keer uitgereikt. De uitreiking van de SponsorRingen wordt georganiseerd door de Stichting SponsorRingen in samenwerking met BBP Media.

Kaarten uitreiking
Kaarten voor de uitreiking zijn hier te bestellen.

Beste sponsorcases in Nederland
De SponsorRing is de jaarlijkse prijs voor de beste sponsorcases in Nederland. De hoofdjury, onder voorzitterschap van, kiest uit de nominaties de winnaars. De missie van de Stichting SponsorRingen is om door middel van het jaarlijks uitreiken van prijzen voor dé beste sponsorcases het vakgebied sponsoring in de breedte te promoten en professionaliteit in de branche te stimuleren.

 

Bestel tickets